A legjobb ajándékötlet

A legjobb ajándékötlet

Írta: feba 2019. May 5. 0 Hozzászólás

 

A legjobb ajándékötlet az, aminek a megajándékozott nagyon örül. Esetleg még mesél is róla a közös ismerősöknek, hogy mennyire jó ötlet volt tőled, hogy éppen azt adtad ajándékba, aminek Ő mindennél jobban örült.

A rossz hír, hogy ez az ajándékötlet mindenkinél teljesen más.

A jó hír, hogy vannak praktikák, amik segíthetnek a legjobb ajándék kiválasztásában. Lássuk, mik ezek.

 

A legjobb ajándék kiválasztása – lépésről lépésre

 

Első lépés - Ajándékötletek brainstorming

 

Vegyél elő egy üres papírt, jó nagyot.

A legelső feladat, hogy gondold végig, milyen ember az, akinek a lehető legjobb ajándékot szeretnéd kiválasztani. Férfi, nő, a kedvesed, rokonod, barátod? Kicsi, közepes, vagy nagy ajándékot szeretnél adni (írd oda pontosan, méretben és értékben is). Egy kulcstartó is lehet legjobb ajándék, például, ha folyton elhagyja őket, vagy pozitív üzenetű kulcstartót választasz, azt minden nap látni fogja, és neki épp erre van szüksége.

Például férfi barátnak kötelező elem a kicsit vicces ajándék, ez amolyan íratlan szabály. Rokonnak nehezebb, mert össze kell írnod azt is, amit az elmúlt 5 évben ajándékoztál neki, ugyanazt nem adhatod, ez is szabály. Az ivós társasjátékot egyszer mindképpen el kell sütnöd baráti körben.

Mi a munkája, mivel jár dolgozni, mik a kedvenc színei, hobbija, mit látott moziban az elmúlt hónapokban, mit sportol, milyen könyvekről mesélt neked?

Közös ismerősök mit ajándékoztak neki az elmúlt 1-2 évben? Örült azoknak az ajándékoknak, Írd le azt a kettőt, aminek szerinted őszintén örült.

 

Második lépés - Konkrét ajándék ötletek összeírása

 

Aztán jöhetnek a jellemzők, milyen ruhákban jár szívesen – tudsz esetleg valami klassz kiegészítőt ajándékozni? A sál nagy dívat, férfiaknak és nőknek is remek ajándék ötlet, már csak a mintát, színt kell kitalálnod. Egy-egy karkötő is mindig jó választás, mert változatossá teszi a megjelenésünket. Figyelned kell az anyagára (bőr? fém? akril?) és a színekre, valamit a rajta lévő charmok szimbolikájára.

Tudsz-e valami idényjellegű ajándékot adni a kedvenc sportjához, a szaküzletekben profi tanácsokat kaphatsz ezzel kapcsolatban.

Gondold végig a háztartását, ha szereti a praktikus ajándékokat. Egy jól kiválasztott törölköző lehet egyszerre vicces vagy megható és praktikus. A feliratos és fotós bögrék örökzöld ajándékötletek (és a bögre fogyóeszköz is egyben).

Hölgyeknek ajándékba egy-egy dekor elem, képkeret, tábla, hűtőmágnes, sokkal nagyobb ajándék, mint amekkora a mérete.

 

Harmadik lépés - Szűkítsd a listát, és válaszd ki a legjobb ajándékot

 

Van már egy terjedelmes listád. Döntsd el, hogy vásárolni szeretnél, vagy te magad akarod elkészíteni az ajándékot.

Keress rá az ajándékötleteidre, vagy az alkotórészekre, ha magad készítesz.

Húzd ki a listáról azokat, amiket, amikhez nem tudsz vásárolni valamit.

A maradék ötleteid közül válaszd ki azt, amire ha ránézel, el tudod képzelni, hogy odaadod neki, és ő őszintén rád mosolyog, miután kicsomagolta.

 

Negyedik lépés - Vezesd fel a táblázatba az ajándékot

 

Ha szeretsz ajándékot adni, és igazán komolyan veszed az ajándékozást, akkor van listád. Esetleg egy egészen komoly excell táblázatod. Ha még nincs, akkor most kezd el, így legközelebb könnyebb dolgod lesz.

A táblázat egyik részén szerepeljen, hogy kinek, mikor, milyen alkalomra, mit ajándékoztál. A másik felén pedig az ötletek szerepelnek, későbbi felhasználásra.

Tehát írd fel, hogy most mit ajándékozol, és az új ötleteket is vidd fel a megfelelő helyre.

 

Összegezve, ajándékozni csak akkor érdemes, ha komolyan vesszük, és olyan ajándékot keresünk, amivel azt üzenjük, fontos vagy nekem. A legjobb ajándékötlet megtalálása nem könnyű, de nem is lehetetlen küldetés.

A nevesajandek.hu webáruházban minden alkalomra találsz ajándékötletet, és a megrendelt ajándékot 24 órán belül kézhez is veheted.

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink:

+36 20/988-8663

info@nevesajandek.hu

Szólj hozzá