A nyugdíj ajándéka

A nyugdíj ajándéka

Írta: feba 2019. May 14. 0 Hozzászólás

Az ember élete szakaszokból áll. Optimális esetben meg tudja élni őket, mindet a maga idejében.

Amikor elérjük azt a kort, hogy végre mindenre lehetne időnk, azt úgy hívják, nyugdíj. Sajnos nem annyira pozitív ennek a szónak a jelentése manapság, mint lehetne, ezért legalább a kolléga nyugdíjas búcsúztatóját dobjuk fel ajándékokkal.

 

A nyugdíj ideje

A védikus indiai kultúrában a felnőtt embernek, aki nem vált szerzetessé megvannak a családi és társadalmi kötelezettségei. Fel kell nevelnie a gyermekeit, adott esetben etetnie kell a faluban élő szegényeket. Ám, amikor a legkisebb gyermek is kirepült és a saját lábára állt, akkor a figyelmét önmagára, és a lelkiéletére fordíthatja. Elmehet zarándokútra, vagy meditálni, tanulni, esetleg „csak” pihenni. Megtette a kötelességét, és most már arra fordíthatja a figyelmét, amire eddig nem volt ideje vagy energiája.

Idillikusan hangzik. És lehet, hogy a mi életünkben erre nincs teljes mértékben lehetőség, de az biztos, hogy a nyugdíjba vonulás időszakában át kell gondolnunk, és adott esetben alakítanunk az életünket.

Optimális esetben a nyugdíj nem jár radikális változásokkal. A család és a barátok sokat segíthetnek az átmeneti időszakban, amíg kialakítjuk az új, a másabb, de nem kevésbé dolgos életünket.

Ahogy Indiában sem, úgy nekünk sem kötelező a család beépített házvezetőnőjévé lenni, ha vannak tanulós, utazós, meditálós terveink. Az eddigi életünk a családról szólt, de ha most nem szánunk időt saját magunkra, sose fogunk, ezt be kell látnunk.

Ha jók a génjeink, és volt időnk vigyázni magunkra, akkor a nyugdíj nem azzal megy el, hogy orvostól orvosig szaladgálunk, és nem is kell így lennie.

 

Ajándék a nyugdíjba vonulás idején

Hagyományosan a nyugdíjbúcsúztatón kétféle ajándékot adhat az ember. Az egyik, a megbecsülés jeleként valami hagyományosan drágát. Amerikában ez az aranyóra. Itthon inkább alkohol jellegű a becsülés, amit rögtön meg is oszthatunk egymással.

A másik irány, a kedvesen vicces ajándékok, melyek ugyanúgy a megbecsülést fejezik ki, sajátos módon. Mint egy díjszalag, vagy egy újabb feliratos bögre, esetleg egy célzatos kulcstartó.

 

 

Tehát ne féljünk a humoros, sőt egészen vicces nyugdíjas búcsúztató ajándékoktól, hiszen ezek is azt jelzik, hogy a nyugdíjba vonuló kolléga a csapat része, és ez így marad később is. Csak rajtunk múlik.

 

A webáruházban találsz nyugdíjas búcsúztatóra humoros és kedves ajándékötletet, és a megrendelt ajándékot 24 órán belül kézhez is veheted.

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink:

+36 20/988-8663

info@nevesajandek.hu

 

Szólj hozzá